Champinjoner à la Greque

Champinjoner à la Greque
Foto: TV4

À la greque är franska för “på grekiskt vis”. I det här fallet innebär det att champinjonerna kokas i en läcker sås som de sedan får kallna i. Servera som tillbehör eller på buffén.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g små färska champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk tomatpuré
  • några droppar pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Borsta av champinjonerna och skär större svampar i mindre bitar. Häll olja, vatten, vin, tomatpuré och koriander i en kastrull och koka champinjonerna i blandningen i 5–7 minuter.
  2. Lyft upp svampen med en hålslev och ställ åt sidan.
  3. Rör ut arrowroten i lite vatten och red av såsen, krydda med salt, peppar och citron. Häll såsen över champinjonerna och låt kallna helt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept