Champinjon- och hasselnötslimpa med vitlökskräm och råkost

Champinjon- och hasselnötslimpa med vitlökskräm och råkost
Foto: TV4

Champinjon- och hasselnötslimpa med vitlökskräm och råkost

Av: Carl - Köpenhamn

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

90 m

En helt vegetarisk köttfärslimpa! Använd hasselnötter och champinjon istället för köttfärs och servera till en härlig råkostsallad och vitlökskräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6

Limpa

  • olivolja, till stekning
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 200 g hasselnötter, hackade
  • 200 g purjolök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 3-4 ägg
  • 1,25 dl brunt ris, kokat och kallt
  • 1,25 dl k

Vitlökskräm

  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 200 g mjukost
  • 150 g fetaost

Rawsallad

  • 0,33 vitkål (eller valfri kålsort)
  • 2 äpplen
  • 2 morötter
  • 0,5 mango
  • 1 apelsin, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll olivolja i en stekpanna, och stek hackade champinjoner, hasselnötter, purjolök och vitlök. Tillsätt timjan, rosmarin, salt och peppar. Låt steka i 10 minuter, och låt sedan svalna i några minuter.
  3. Rör ner ägg, ris och sojamjölk. Häll röran i en brödform. Låt den gräddas i ugnen i cirka 45 minuter.
  4. Blanda vitlök, mjukost och fetaost i en skål.
  5. Skär eller riv vitkål, äpplen, morötter och mangon i små stavar och blanda ihop. Pressa apelsinsaft över salladen för en saftigare touch.
  6. Servera "köttfärslimpan" tillsammans med råkosten och vitlökskrämen.