Strömmingslåda med medelhavssmak och knäcketak

Strömmingslåda med medelhavssmak och knäcketak
Foto: Torbjörn Larsson

Nyttig och god strömming i låda med nya fräscha smaker och krispigt knäcketak. Servera den ljummen eller kall tillsammans med en kall öl och kanske en liten nubbe! 4-6 portioner

4-6 portioner

17 juni 2008
Visa mer

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 500 g krossade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st hackad rödlök
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • tabasco
  • 4 skivor knäckebröd med 100 % fullkornsråg med låg salthalt
  • 2 msk kallpressad olivolja

Tillbehör:

  • kokt färskpotatis
  • gräddfil

Gör så här

  1. Strö 1 tsk salt i botten på en ugnssäker form. Rulla strömmingarna med köttsidan utåt. Lägg rullarna i formen och strö över 1 tsk salt och lite grovmalen svartpeppar.
  2. Blanda de krossade tomaterna med finhackad vitlök, rödlök, oliver och basilika.
  3. Smaksätt med vinäger och tabasco.
  4. Häll blandningen över strömmingen.
  5. Kör knäckebrödet i mixer och tillsätt olivoljan, strö över knäckekrosset över fisken och grädda i ugn 200º C i ca 30 minuter eller tills fisken är klar.
  6. Servera strömmingen ljummen eller kall med kokt färskpotatis och gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept