Sommarsallad med krispig kyckling, getost och grön salsa

Sommarsallad med krispig kyckling, getost och grön salsa
Foto: Torbjörn Larsson

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer, ca 500 g
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl smulat knäckebröd, 100% fullkornsråg med låg salthalt
  • olja till stekning
  • 1 st litet huvud isbergssallad
  • 1 ask ärtskott
  • 0,5 liter jordgubbar (kan bytas ut mot tex persika, melon eller päron)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 100 g getost

Grön salsa:

  • 6-8 portioner
  • 20 g bladpersilja (1 litet knippe)
  • 3 st sardellfiléer
  • 3 msk kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • peppar och salt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar, dela varje filé i ca 4-5 bitar.
  2. Salta och peppra kycklingen, vänd i vetemjöl.
  3. Doppa kycklingbitarna i uppvispat ägg och panera sedan i knäckesmulorna.
  4. Stek kycklingen krispig i olja i en stekpanna.
  5. Skölj och riv isbergssalladen i grova bitar, lägg på ett uppläggningsfat eller direkt på tallrikar.
  6. Strö över ärtskott, halverade jordgubbar, pumpakärnor och smulad getost.
  7. Till salsan: Skölj och ta bort stjälkarna från persiljan. Kör alla ingredienser i en mixerkanna eller i en matberedare till en grön sås. Smaka av med peppar och ev salt. Såsen kan sparas ca 1 vecka i kylskåp
  8. Lägg den nystekta kycklingen på salladen och ringla över den gröna salsan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept