Rådjursfilé med lingon och gin

Rådjursfilé med lingon och gin
Foto: Tina Axelsson

Alla är inte så lyckligt lottade att de har tillgång till viltkött. Men vilken tur: marinaden är också god till oxfilé. /Caroline Hofberg

24 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rådjursfilé
  • 1 dl Gin
  • 0,5 dl rårörda lingon
  • smör
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa filén fri från hinnor och senor.
  2. Häll gin och lingon i en plastpåse och blanda om. Lägg i filén och och knyt ihop. Låt filén marinera i kylen minst 4 timmar, men gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp filén och spara marinaden.
  4. Bryn filén runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
  5. Stick en köttermometer i filén och lägg den i en ugnssäker form. Häll på marinaden.
  6. stek filén i mitten av ugnen tills termometen visar 56-58 grader, 10-15 minuter.
  7. Täck formen med aluminiumfolie och låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i tunna skivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept