Cappuccinomousse

Cappuccinomousse
Foto: TV4

Vit chokladmousse som smaksätts med kaffe blir en läcker och lite överraskande avslutning på en god middag. Förbered i god tid så att den hinner stelna.

10 maj 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 250 g vit choklad
  • 125 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 2 ägg
  • 3 tsk gelatinpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 tsk snabbkaffepulver

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman choklad, smör och lätt vispade ägg till en slät smet. Låt gelatinet svälla i 2 msk vatten. Hetta upp det i vattenbad och rör tills gelatinet smält. Låt det svalna något och rör ner lösningen i chokladsmeten. Blanda väl, täck över bunken och ställ den kallt i 30 minuter eller tills smeten precis börjar stelna.
  2. Vispa grädden till mjukt skum och vänd försiktigt ner den i smeten. Blanda kaffepulvret med 3 tsk hett vatten. Låt kaffet kallna och vänd sedan ner det i moussen.
  3. Fördela kaffemoussen i glasskålar och släta till ytan. Ställ moussen i kylskåp att stelna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept