Stekta grönsaker med fetadipp

Stekta grönsaker med fetadipp
Foto: Eric Josjö
6

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 4 potatisar
  • 1 aubergine
  • solrosolja till stekning
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • dillvippa till garnering

Gör så här

  1. Skär zucchini, potatis och aubergine i 1/2 cm tjocka skivor. Torka av dem om de är fuktiga.
  2. Hetta upp lite solrosolja i en stekpanna. Stek grönsakerna en sort i taget på medelvärme i 3–4 minuter på var sida eller tills de blir gyllenbruna.
  3. Salta och peppra. Lägg upp dem på ett varmt fat.
  4. Blanda yoghurt, fetaost och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar, toppa med en dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept