Buljongkokt lamm med grönsaker

Buljongkokt lamm med grönsaker
Foto: TV4

Ljuvlig vintermat som smakar underbart. Använd de rotsaker och grönsaker som är aktuella och servera de goda lammkotletterna tillsammans med fransk senap och små inlagda gurkor, sk cornichons.

6 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g lammkotlettrad
  • 1,5 liter köttbuljong
  • 2 morötter
  • 3 dl blekselleri
  • 200 g steklökar
  • 150 g savojkål
  • 200 g sockerärter
  • 2 kronärtskockor
  • färsk timjan
  • lagerblad
  • vitpepparkorn
  • persilja
  • cornichons
  • malen vitpeppar
  • ljus fransk senap

Gör så här

  1. Ansa alla grönsaker och skär i mindre bitar.
  2. Koka upp lammet först i vatten och slå av det vattnet.
  3. Koka upp lammkotlettraden tillsammans med buljong, grönsaker och kryddor. Låt puttra på svag värme i ca 45 minuter. Lägg i de mindre grönsakerna som behöver kortare koktid mot slutet.
  4. Servera lammet i skivor tillsammans med buljong och grönsaker. Toppa gärna med finhackad persilja och servera med gurka och senap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept