Bulgur- och fetaostfylld zucchini med friterade oliver

Bulgur- och fetaostfylld zucchini med friterade oliver
Foto: TV4

Det kan vara på sin plats att laga något grönt och kalorisnålt i mellandagarna. Servera med friterade oliver till så blir det en festlig rätt i den vegetariska nyårsmenyn.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 zucchini
  • 4 portioner bulgur
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad basilika
  • 100 g fetaost
  • 1 röd lök
  • 4 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar

Friterade oliver:

  • 1 dl vetemjöl + 2 msk
  • 1 dl öl
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 oliver
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Friterade oliver: Skaka oliverna med 2 msk vetemjöl i en plastpåse. Blanda samman 1 dl vetemjöl, öl och bakpulver och hetta upp frityrolja till 190°. Doppa oliverna i frityrsmeten och fritera dem gyllenbruna, några åt gången. Låt vila på hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 275° och grill. Dela och skär bort ändarna på zucchinin och gröp ut fruktköttet. Skala och skär rödlöken i tjocka strimlor. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Värm hälften av oljan i en kastrull och tillsätt schalottenlök, vitlök och bulgur. Häll på buljongen, lite i taget, tills allt blivit en tjockare massa.
  3. Rör i basilika och lägg över blandningen i en skål. Smula fetaosten och tillsätt den, krydda med salt och peppar. Blanda alltsammans ordentligt och fyll zucchinin med blandningen. Lägg på rödlöken. Pensla med resterande olja och grilla i 12–15 minuter tills de är mjuka och fått lite färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept