Budapestbakelser med apelsingrädde och hallon

45 m
8 bakelser
Budapestbakelser med apelsingrädde och hallon
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

En av de mest populära bakverken som finns - Budapestbakelsen! Hanna gör sin vinnande budapestbakelse med apelsingrädde och hallon. Mums!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

24 november 2016
Visa mer
45 m
8 bakelser

Du behöver

  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 70 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
  • 35 g ljus maizena (0,5 dl)
  • 125 g äggvita (4 st)
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 300 g vispgrädde
  • 1 apelsin, skalet
  • 125 g färska hallon, halverade
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda strösocker, hasselnötsmjöl och maizena i en bunke.
  3. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av sockret och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat.
  4. Spritsa ut med sprits och tyll mellan 15-16 plåtlånga stränger tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
  5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 minuter.
  6. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
  7. Vispa grädden fluffigt och tillsätt apelsinskalet och eventuellt lite socker. Stryk på ett tunt lager grädde och sprid ut de halverade hallonen jämt över botten. Rulla ihop till en rulle.
  8. Dela din rulltårta på längden till 8 bakelser och lägg upp på ett fat. Ringla över lite smält choklad och apelsinskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept