Budapestbakelse - se & gör

Titta på klippet för att se hur du bakar en perfekt budapestrulle, Johan Sörberg visar dig steg för steg. Fyll med de frukter och bär du tycker om.

25 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

Budapestrulle

  • 200 g äggvita
  • 250 g strösocker
  • 150 g hela hasselnötter, rostade
  • 50 g maizena
  • 50 g mandelflarn

Fyllning och dekoration

  • 400 g vispgrädde
  • 3 paraguayo (en slags persika)
  • 1-2 dl blåbär
  • 100 g mörk choklad
  • florsocker

Gör så här

  1. Budapestrulle
    Mixa hela rostade hasselnötter.
  2. Vispa äggvitan tillsammans med en tredjedel av strösockret till maräng. Häll ner resten av sockret pö om pö.
  3. Blanda maizena och hasselnötter och vänd ner i marängen. Fyll en spritspåse.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och spritsa ut nötmarängen på längden.
  5. Strö mandel på toppen.
  6. Grädda på 190 grader i 15-20 minuter.
  7. Vänd på botten, så översidan hamnar nedåt på ett bakplåtspapper.
  8. Fyllning
    Vispa grädden och skär upp frukt och bär.
  9. Bred ut grädden och strö över frukten och bären.
  10. Rulla ihop till en rulle.
  11. Servering
    Smält chokladen.
  12. Ringla över smält choklad och florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept