Brysselkex med kardemumma

Brysselkex med kardemumma
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk stött kardemumma

Dekoration

  • 2 dl strösocker
  • 1 krm röd karamellfärg
  • 1 krm grön karamellfärg
  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Kakdeg
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Stöt kardemumma och blanda ner i mjölblandningen.
  3. Tillsätt smöret skuret i småbitar. Blanda ihop till en smidig deg.
  4. Forma degen till två rullar, drygt 4 cm i diameter. Lägg rullarna i kylen i minst 60 minuter.
  5. Dekoration
    Blanda 1 dl strösocker och röd karamellfärg i en plastpåse. Blanda noggrant så färgen fördelar sig jämnt. Gör samma sak med den gröna karamellfärgen.
  6. Rulla degen i det färgade sockret. En i det röda sockret, den andra i det gröna sockret. Rulla till dess att sockret har lagt sig jämnt över hela rullen.
  7. Skär sedan 1 centimeter tjocka bitar och lägg ut på en plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna på ett galler.
  8. Avsluta med att sikta florsocker över kakorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept