Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm
Foto: Christopher Thaung
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Brysselkåls- och hjärtsallad med kummin- och senapskräm

11 ingredienser

20 m

En sallad på julbordet sitter aldrig fel. Ernst gör en makalöst god med brysselkål, hjärtsallad och rostade hasselnötter. Toppas med krämig senaps- och kummindressing.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk kummin
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda majonnäs med mortlad kummin, senap, balsamico, vatten och honung.
  2. Putsa och blanchera brysselkålen lätt, låt svalna och dela brysselkålen.
  3. Skär salladen i kvartar, lägg upp ett serveringsfat tillsammans med brysselkålen.
  4. Ringla över dressingen och rostade hasselnötter, servera.