Broccolisoppa

Broccolisoppa
Foto: TV4

Till den här soppan ska det, tro det eller ej, vara djupfryst broccoli. Färsk går bra för smakens skull, men då blir färgen på soppan blekare. Den här soppan lagar du enkelt med mixer eller mixerstav. Finns det sherry i huset skadar det inte att spetsa soppan med en eller annan matsked.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 20 g rotselleri
  • 1,5 liter buljong
  • 1 msk matolja
  • salt och vitpeppar
  • ev någon matsked sherry

Gör så här

  1. Tina broccolin. Skär bort det översta gröna på purjon, skär resten i grova strimlor och skölj det under kallvattenkranen. Skala och hacka löken och skala och skär sellerin smått. Fräs lök, purjo och selleri i matolja i 5–6 minuter under omrörning.
  2. Dela den tinade broccolin grovt och vänd ner den i de andra grönsakerna. Häll på buljongen och låt soppan koka tills broccolin är klar, det tar ca 10 minuter.
  3. Sila soppan och kör grönsakerna till mos i mixer eller med mixerstav. Häll tillbaka grönsaksmoset i buljongen, låt det koka upp och krydda med salt och peppar. Var försiktig med saltet, buljongen kan ha gett sälta nog. Smaksätt eventuellt med sherry.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept