Broccolimuffins med soltorkade tomater

Broccolimuffins med soltorkade tomater
Foto: TV4

Baka muffins med fantasi, säsongens grönsaker och andra godsaker. Här har vi valt broccoli, rödlök, färskost och soltorkade tomater.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 12 små broccolibuketter
  • 1 rödlök
  • 5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl finhackade soltorkade tomater
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 200 g Philadelphiaost
  • 12 Muffinsformar
  • smör och mjöl till formarna

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 °. Smörj och mjöla tolv muffinsformar. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud broccolibuketterna 1⁄2 minut. Häll av vattnet genom durkslag och spola hastigt med iskallt vatten. Koka upp 3 dl vatten i en ny kastrull. Skär löken i klyftor, lägg dem i en skål och slå över det kokande vattnet. Låt stå i 1 minut, sila av och låt svalna.
  2. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt. Vispa äggen luftiga och pösiga. Vispa sedan ner vatten, yoghurt och olja och vänd ner äggsmeten i mjölblandningen. Klicka smeten i muffinsformarna.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan fint och blanda med färskosten. Gör en liten grop i varje muffin med hjälp av en fuktig sked och lägg i en liten klick färskost. Stick ner rödlök och broccoli mitt i varje muffin. Grädda i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept