Brie de sortie

10 m
4
Brie de sortie
Foto: TV4

Smält brieost toppad med hjortronsylt och exotiska frukter. Svenska, franskt och asiatiskt i skön förening.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 november 2015
Visa mer
10 m
4

Du behöver

  • 400 g fransk brieost
  • 2 kiwis
  • 1 mango
  • 120 g hjortronsylt

Gör så här

  1. Skala mangon och kiwi med kniv eller en vanlig potatisskalare.
  2. Dela och ta ut den stora kärnan i mangon. Skär upp frukterna i skivor och lägg dem åt sidan på en tallrik.
  3. Tag fram assietten som efterrätten skall serveras på. Lägg upp en generöst tilltagen ”tårtbit” av brieost (ca 100 g) och ställ in den i mikrovågsugnen. På full effekt tar det maxt 20-25 sekunder för osten att smälta ner till hälften och flyta ut.
  4. Tag ut tallriken och lägg på 2-3 skivor av vardera frukt vid sidan av brieosten. Toppa med hjortronsylt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept