Bräserad purjolök

Bräserad purjolök
Foto: TV4

Ibland är det enklaste det godaste. Den här rätten passar lika bra som tillbehör, förrätt eller på en buffé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 purjolökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa purjolöken, snitta på längden och skölj noga. Skär i 1 dm långa bitar.
  2. Fräs purjolöken i smör, tillsätt buljong och apelsinsaft och låt kokt upp. Sänk värmen och sjud tills purjolöken är mjuk.
  3. Servera purjolöken varm med strimlat apelsinskal och mal över svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept