Bräserad dragonkyckling

Bräserad dragonkyckling
Foto: TV4

När kycklingen bräseras tillagas köttet i den heta ångan som cirkulerar i pannan. Den goda buljongen som bildas kan sparas och användas till att förstärka en soppa eller sås. Dragonkycklingen kan serveras varm eller kall.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • 0,5 kruka färsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skär loss vingar och lår från kycklingen, så får den lättare plats i kastrullen. Stoppa dragon under skinnet på kycklingens bröst och lår.
  2. Häll en centimeter vatten i en gryta och lägg i några dragonkvistar, salt och olja. Lägg i kycklingen och koka upp.
  3. Sjud sakta under lock i ca 40 minuter eller tills kyckligen är genom kokt. Kontrollera genom att sticka på det tjockaste stället. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept