Brûlée på hallon och vanilj

Brûlée på hallon och vanilj
Foto: TV4

Brûlée betyder bränt, eller att bränna, på franska. Och det är precis vad vi gör med sockret som strös ovanpå vaniljkrämen. Vill du förbereda i god tid ställer du formar eller duralexglas färdiga i kylen med hallon och vaniljkräm. Sedan är det bara att ta fram, strö på råsocker och bränna på under hett grillgaller. Lätt som en plätt, och vansinnigt gott!

30 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g fryst hallon
  • 1 portionsförpackning delikatessyoghurt, vanilj
  • 0,5 burk mager kesella
  • 3-4 msk råsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275° och grill. Fördela hallonen i fyra glas eller formar.
  2. Vispa ihop vaniljyoghurt och kesella och häll det över hallonen.
  3. Strö på sockret och låt det hela smälta snabbt under hett grillgaller i ugnen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept