Bönsallad med chorizo

Bönsallad med chorizo
Foto: TV4

I den här salladen har vi lagt två sorters bönor och het korv. Du kan naturligtvis byta ut mot vilka bönor du vill. Om du dubblerar receptet får du en härlig bufférätt.

10 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl kokta bondbönor
  • 1 dl majskorn
  • 1 dl kokta kidneybönor
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 1 tomat
  • 1 rosésallat
  • 1 romansallat
  • 1 rödlök
  • Dressing:
  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • färsk koriander
  • 4 chorizo

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman salt, peppar och vinäger och vispa ner oljan. Hacka koriandern fint och rör ner den i dressingen. Blanda bönorna försiktigt med dressingen och låt dem stå och dra en stund.
  2. Skär ut några vackra ringar av rödlöken och spar dem till dekoration. Hacka resten av löken och skär paprika och tomat i strimlor. Rör ner lök, paprika och tomat i bönblandningen. Skiva korven, lägg den i kall panna och sätt på plattan. Stek korven i dess eget fett.
  3. Strimla sallaten och skölj den. Lägg upp den på ett fat, lägg bönblandningen ovanpå och korvskivorna överst. Dekorera med rödlöksringarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept