Bönor i tomatsås

Bönor i tomatsås
Foto: TV4

Det här är en kryddstark och doftande böngryta. Här har vi blandat svartögda, vita och svarta bönor, men du kan också koka bara en sort. Utgå från förkokta bönor, så blir rätten snabblagad. Servera bönorna med sallad och kokt ris.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl kokta bönor, svartögda, vita och/eller svarta
  • 2 gula lökar
  • 3 tomater
  • 3 msk matolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt eller efter smak

Gör så här

  1. Skala lökarna, hacka den ena och skiva den andra. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och lägg i all lök, låt den fräsa på svag värme i 3-4 minuter.
  2. Hacka tomaterna och rör ner dem, smaksätt med chilipulver, timjan och koriander. Koka med locket på i 5 minuter. Lägg i bönorna, smaksätt med socker och salt och koka ytterligare 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept