Tomatsallad med mozzarella och oliver

Tomatsallad med mozzarella och oliver
Foto: Jan Bengtsson

Gott och enkelt att slänga ihop! Perfekt för lata sommardagar.

27 juni 2011
4

Du behöver

Sallad

  • 8 st körsbärstomater, gula och röda
  • 0,5 l ruccolasallad eller blandade salladsblad
  • 1 st rödlök, liten i skivor
  • 15–20 st svarta kalamataoliver med kärnor
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 kruka basilika

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar , nymald

Gör så här

  1. Skölj och slunga salladen, skiva tomaterna och skär mozzarellan i skivor eller bitar.
  2. Lägg upp sallad och tomat på ett serveringsfat.
  3. Garnera med rödlök, oliver, mozzarella och basilikablad.
  4. Vispa samman alla ingredienser till dressingen och slå den över salladen strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept