Böngulasch Donau

Böngulasch Donau
Foto: TV4

Den här rätten kräver en smula planering. Bönorna ska blötläggas och de har ganska lång koktid. Men sedan går det att laga gulaschen på en kvart!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 dl torkade bruna bönor
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll bort vattnet från blötläggningen och skölj bönorna. Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten, 1 tsk per liter vatten, i 60–90 minuter.
  2. Hacka lök, champinjoner, paprika och vitlök fint och fräs det lätt i smör. Tillsätt tomatpuré och blanda ner bönor, vin och buljong.
  3. Koka gulaschen i ca 10 minuter. Krydda med peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept