Böngulasch Donau

Böngulasch Donau
Foto: TV4

Den här rätten kräver en smula planering. Bönorna ska blötläggas och de har ganska lång koktid. Men sedan går det att laga gulaschen på en kvart!

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 dl torkade bruna bönor
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll bort vattnet från blötläggningen och skölj bönorna. Koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten, 1 tsk per liter vatten, i 60–90 minuter.
  2. Hacka lök, champinjoner, paprika och vitlök fint och fräs det lätt i smör. Tillsätt tomatpuré och blanda ner bönor, vin och buljong.
  3. Koka gulaschen i ca 10 minuter. Krydda med peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept