Bogfläskgryta med grönsaker

Bogfläskgryta med grönsaker
Foto: TV4

En mustig gryta som kan serveras med ris eller kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g bogfläsk i bit eller skivor
  • (salt)
  • 12-14 st steklökar, små
  • 2-3 st gröna paprikor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl buljong
  • 4 st tomater, färska
  • 1 st potatis, råriven

Gör så här

  1. Skär fläsket i tärningar om det är i bit. Är fläsket i skivor rullas det hårt. Bryn fläsket och lägg i gryta.
  2. Skala lökarna och bryn dem i pannan innan de läggs över i grytan. Strimla paprikan, bryn den och lägg i grytan. Krydda med salt om fläsket inte är rimmat, samt paprikapulver. Späd med buljong. Låt grytan småkoka under lock 10–15 minuter.
  3. Doppa under tiden tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Vänd ner den rårivna potatisen och halverade tomater. Koka ytterligare 10 minuter och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept