Bogfläsk med löksås

Bogfläsk med löksås
Foto: TV4

Detta är gammal svensk husmanskost, fläsk med löksås, på mera modernt och lite smalare sätt. Skär du bort fettranden på bogfläskskivorna är köttet magert. Men vänta tills efter stekningen!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rimmat bogfläsk i skivor
  • 1 msk neutral olja
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk brun farin
  • 4 dl mjölk
  • 4 tsk majsstärkelse
  • 1 msk vegetarisk ströbuljong
  • malen vitpeppar
  • kinesisk soja
  • 4-5 kokta potatisar (400 g)
  • 400 g kokta paprikastrimlor
  • persilja

Gör så här

  1. Pensla stekpannan med lite olja. Skär bogfläsket i skivor och stek det i stekpannan.
  2. Skaka ihop mjölk, mjsstärkelse och ströbuljong i en burk med lock till en slät redning. Hacka löken fint och fräs den lätt i olja i en kastrull. Häll i redningen och koka upp. Sjud några minuter tills såsen tjocknar och smaksätt den med farinsocker och peppar och ge färg med lite soja.
  3. Servering: Pressa potatisen direkt på tallrikarna och garnera med paprikastrimlor och hackad persilja. Lägg upp det stekta bogfläsket på tallrikarna och servera löksåsen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept