Böcklingmousse

Böcklingmousse
Foto: TV4

Servera moussen på buffébordet eller som förrätt, gärna med knäckebröd eller rostad kavring till. Kokt hackat ägg är också gott till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 15 böcklingar
  • 2 små gula lökar, hackade
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • 1 knippa dill, hackad
  • 3 dl kaffegrädde
  • 2 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 6-7 blad gelatin
  • kryddkrasse till garnering

Gör så här

  1. Rensa böcklingarna och mixa filéerna med lök, gräslök och dill. Vispa ihop grädde och ägg och blanda ner. Krydda.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 minuter. Fiska upp dem och smält dem på låg värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i moset.
  3. Slå smeten i vattensköljd form. Ställ den i kyl över natten. Doppa formens undersida hastigt i hett vatten och vänd upp moussen på ett fat. Garnera med kryddkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept