Blandade grillspett

Blandade grillspett
Foto: TV4

Vad är väl mer sommar och grillfest än just spett med grönsaker och kött varvade i en skön blandning? Dessa spett kan självklart även göras hemma i köket, på spisen. Gör dem då gärna mindre och bryn i panna på spisen och baka sedan klart dem i ugnen. Servera med bakpotatis och en god kall gräddfilsås. Visst smakar det sommar!

27 april 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g fläskfilé, skivad
  • 200 g rökt korv eller kabanoss, i bitar
  • 8 st steklökar
  • 150 g champinjoner
  • 1 st paprika, i bitar
  • 4 st små tomater, delade
  • Marinad:
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 st gul lök, skivad

Gör så här

  1. Lägg det skivade köttet i en plastpåse, slå i marinaden. Lägg i kyl ett par timmar.
  2. Ge löken ett hastigt uppkok.
  3. Varva grönsaker och kött på spetten, pensla med marinaden och vänd dem över kolen tills köttet är klart.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept