Blåbärstartelleter

Blåbärstartelleter
Foto: TV4

Förbered pajskalen och fyll dem strax före serveringen, så de behåller sin knapriga botten.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl vaniljkräm
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 4 dl blåbär
  • 1,5 dl Röd vinbärsgelé

Gör så här

  1. Nyp ihop en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i plastpåse i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 225°. Kavla ut degen och klä små tartelettformar eller en stor pajform. Tryck till runt kanten och nagga bottnen. Vik en smal folieremsa över kanten, så inte degen glider ner. Grädda formarna klara mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta bort folien efter 5 minuter.
  3. Fyll de kalla pajskalen med vaniljkräm smaksatt med extra vaniljsocker. Lägg på blåbär. Smält gelén, vispa ihop de och skeda över bären.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept