Bitok à la Russe

Bitok à la Russe
Foto: TV4

Pröva att steka ryska köttbullar i stället för mammas. De här har en len sås som är syrlig av crème fraiche. Till serveras ett grönsaksris.

17 mars 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Färs:

  • 500 g lamm- eller nötfärs
  • 2 vita brödskivor
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 krm riven muskotnöt
  • smör att steka i

Grönsaksris:

  • 4 port långkornigt ris
  • 0,5 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • smör

Sås:

  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl créme fraiche
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sås: Finhacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Dofta över lite mjöl. Tillsätt crème fraiche. Koka några minuter. Krydda med salt och nymalen peppar.
  2. Grönsaksris: Koka riset. Ansa, skölj och finstrimla morot, rotselleri och purjolök. Fräs grönsaksstrimlorna snabbt i lite smör. Rör ner dem i det nykokta riset.
  3. Smula brödskivorna. Häll i mjölken över brödet. Riv i löken. Lägg i färsen, salt, peppar och riven muskotnöt och blanda. Forma 12 platta bullar och stek dem 2-3 minuter på varje sida. Servera med grönsaksriset och häll såsen runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept