Birgittas bärgömmor

Birgittas bärgömmor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Superenkla bakelser som görs på färdig smördeg, vispad grädde och färska bär.

6 maj 2015
Visa mer
35 m

Du behöver

  • 1 förp frysta smördegsplattor (ca 450 g)
  • 0,5 dl socker

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g färska björnbär
  • 125 g färska hallon

Gör så här

  1. Tina smördegsplattorna enligt förpackningens anvisningar. Lägg plattorna ovanpå varandra och kavla ut dem tunt till en platta, 24x24 cm. Ta med mått ut runda kakor, ca sju cm i diameter.
  2. Kavla ut kakorna i socker till ovala kakor, ca nio cm stora. Lägg dem på bakplåtspapper. Låt vila en stund.
  3. Grädda kakorna i 175 grader, ca 20 min.
  4. Låt kakorna svalna och dela dem sedan försiktigt i ovan- och underdelar.
  5. Vispa grädden till ett fast skum och smaksätt med vaniljsocker.
  6. Lägg färska bär på kakans underdel. Spritsa grädden ovanpå. Lägg på överdelen av smördegsbakelsen med den sockrade sidan uppåt. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept