Biffrullar Teriyaki

Biffrullar Teriyaki
Foto: TV4

Teriyaki är en vanlig japansk sås till grillat kött. Denna sås är dock något tunnare än originalet. Mängden sås är för stor för 4 personer, men det är svårt att laga i mindre mängd. Man kan spara den färdiga såsen i kylskåp flera veckor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora tunna skivor oxinnanlår
  • 2 små purjolökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liter vatten
  • 500 g socker
  • 1 msk arrowroot
  • 1 dl torr sherry
  • 2 dl japansk soja
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 vitlöksklyftor
  • matolja till stekning

Gör så här

  1. Teriyakisås: Koka socker och vatten i ca 30 minuter eller tills 1/3 av vätskan återstår. Vispa samman arrowroten med sherryn till en redning och rör ner den i sockerlagen tillsammans med soja, sesamfrön och de pressade vitlöksklyftorna.
  2. Biffrullar: Skölj och strimla purjolöken och skala vitlöksklyftan. Bred ut köttskivorna och gnid dem med vitöksklyftan. Fördela lökstrimlorna på ena hälften av varje skiva, rulla ihop skivorna från den sida där löken ligger och fäst med tandpetare.
  3. Hetta upp oljan i stekpanna eller hetta upp en grillpanna. Stek eller grilla rullarna på hög värme i ca 6 minuter så de får färg runt om. Servera biffrullarna på en bädd av wokade grönsaker och häll såsen över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept