Biffgryta med pilaffris

Biffgryta med pilaffris
Foto: TV4

Till den här rätten kan du använda ryggbiff, rostbiff eller innanlår. Huvudsaken är att du lagar den av mört nötkött.

11 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 10 färska champinjoner
  • 400 g nötkött
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senap
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl crème fraiche

Pilaffris:

  • 1 gul lök
  • 2,5 dl långkornigt ris
  • 2 msk smör
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk salt

Till servering:

  • 0,5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, borsta och ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skär köttet i strimlor, 1 cm breda och ca 2 1/2 cm långa, krydda med svartpeppar. Hetta upp oljan i en stekpanna på ganska hög värme, lägg i köttet och bryn det hastigt tills det har fått färg på alla sidor.
  2. Lägg i löken och champinjonerna och låt fräsa tills de börjar bli mjuka, ca 3 minuter. Rör om då och då. Tillsätt tomatpuré, senap och buljong. Koka upp och låt koka i någon minut. Tillsätt slutligen crème fraiche och salt. Låt allt bli varmt och servera genast.
  3. Pilaffris: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med smöret i en gryta under omrörning. Tillsätt buljongen, koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock i ca 20 minuter. Spä eventuellt med lite mer vatten mot slutet. Krydda med salt och servera riset till biffgrytan med crème fraiche i separat skål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept