Biff special

Biff special
Foto: TV4

En klassiker som alltid uppskattas. Den skapades av en påhittig köksmästare som ville ta tillvara bitar av biff eller oxfilé som inte gick att servera som de var. Bitarna strimlades och frästes i en läcker senapsmarinad. Till den här rätten ska det absolut vara söt, svensk senap.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g utskuren biff
  • 10 potatisar av fast sort
  • 2 gula lökar
  • 3 msk söt, svensk senap
  • 2 äggulor
  • salt och vitpeppar
  • 3 msk smör
  • persilja

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i stavar. Skär stavarna tvärs över till tärningar. Skala lökarna och hacka dem. Strimla köttet.
  2. Bryn potatisen i 2 msk smör 4-5 minuter, tills den är mjuk och har fått färg. Ta upp den. Bryn därefter köttet i resten av smöret. Ta upp det och bryn löken.
  3. Blanda kött, lök, senap och äggulor i stekpannan och fräs under omrörning. Krydda med salt och nymalen peppar. Garnera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept