Biff Rydberg

Biff Rydberg
Foto: TV4

Den självklara sena middagen eller vickningsrätten för 1800-talets kulturpersonligheter som samlades på anrika Hotel Rydberg i Stockholm. Hotellet finns inte kvar, men det gör receptet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g oxfilé
  • 8 stora potatisar
  • 2 stora gula lökar
  • 50 g smör
  • salt och svartpeppar
  • persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i ungefär 1 1/2 cm stora tärningar och potatisen i något mindre tärningar. Hacka löken fint. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Råstek potatisen gyllene. Det tar ca 15 minuter.
  2. Salta och peppra köttet och stek det hastigt över stark värme så att varje tärning får lite stekyta men förblir blodig inuti. Lägg inte i för mycket i pannan åt gången, då blir köttet kokt i stället för brynt.
  3. Lägg upp köttet, potatisen och löken i högar på ett uppläggningsfat eller en tallrik. Strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept