Biff à la Lindström, små, kryddsmör

Biff à la Lindström, små, kryddsmör
Foto: TV4

Smaksätt färsen med rödbetor, kapris och lök, då får du Biff à la Lindström. Gott till är skysås och potatismos.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 2 äggulor
  • 1 dl fintärnad lök
  • 1-2 dl fintärnade rödbetor
  • 0,5 dl kapris
  • 0,5 dl rödbetsspad
  • 1,5 tsk salt
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • Skysås:
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Hacka löken fint och fräs den. Tärna rödbetorna fint. Hacka kaprisen. Arbeta in saltet i färsen. Blanda alla ingredienser, tillsätt rödbetorna sist.
  2. Forma färsen till jämna biffar. Stek dem i medelvärme. Dessa biffar bör inte genomstekas. De är godast och saftigast om de är svagt rosastekta.
  3. Skysås: Smält smöret och rör ner mjölet. Spä med köttbuljong, lite i taget. Låt sjuda i 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept