Couscous med grönsaker, mandel och koriander

30 min
4
Couscous med grönsaker, mandel och koriander
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En luftig och läcker sallad med många goda smaker.

6 mars 2008
30 min
4

Du behöver

  • 320 g couscous
  • 3 dl vatten, varmt
  • 1 msk olivolja
  • 12 st champinjoner, delade
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 st morötter, skalade och skivade
  • 1 st chilifrukt, skalad och finhackad
  • 150 g broccoli, delad
  • 100 g haricot verts
  • 100 g Kikärtor
  • 1 msk russin, blötlagda
  • 1 msk mandlar, hackade
  • 2 tsk koriander, hackad
  • salt
  • peppar
  • 2 msk ajvar

Gör så här

  1. Blötlägg couscousen i vattnet. Låt stå i cirka 5 minuter.
  2. Blötlägg russinen. Skala och skär ner grönsakerna.
  3. Hetta upp olivolja i en stor panna. Stek champinjoner, morot och chili tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i cirka 10 minuter.
  4. Blanda ner broccoli, haricot verts och kikärtor. Stek i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
  5. Hacka mandel och koriander grovt. Blanda ner det tillsammans med russinen.
  6. Blanda med couscousen och smaksätt med Ajvar.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept