Couscous med grönsaker, mandel och koriander

30 min
4
Couscous med grönsaker, mandel och koriander
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En luftig och läcker sallad med många goda smaker.

6 mars 2008
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 320 g couscous
  • 3 dl vatten, varmt
  • 1 msk olivolja
  • 12 st champinjoner, delade
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 st morötter, skalade och skivade
  • 1 st chilifrukt, skalad och finhackad
  • 150 g broccoli, delad
  • 100 g haricot verts
  • 100 g Kikärtor
  • 1 msk russin, blötlagda
  • 1 msk mandlar, hackade
  • 2 tsk koriander, hackad
  • salt
  • peppar
  • 2 msk ajvar

Gör så här

  1. Blötlägg couscousen i vattnet. Låt stå i cirka 5 minuter.
  2. Blötlägg russinen. Skala och skär ner grönsakerna.
  3. Hetta upp olivolja i en stor panna. Stek champinjoner, morot och chili tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan i cirka 10 minuter.
  4. Blanda ner broccoli, haricot verts och kikärtor. Stek i ytterligare 3-4 minuter. Salta och peppra.
  5. Hacka mandel och koriander grovt. Blanda ner det tillsammans med russinen.
  6. Blanda med couscousen och smaksätt med Ajvar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept