BBQ-spett och beamayo

BBQ-spett och beamayo

17 ingredienser

45 min

Färdigkryddade spett med klassiska barbeque är svårslaget, lägg till en magisk beamayo och du är hemma.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklingspett BBQ

Lönneberga tipsar!

Förenkla grillkvällen med dessa färdigkryddade och otroligt goda BBQ-kycklingspett.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga Kycklingspett Barbeque (á 480 g)

Grillade grönsaker

  • 300 g grön sparris
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g delikatesspotatis, kokta
  • 65 g rucolasallad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Beamayo

  • 1 schalottenlök
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • dragon- och persiljestjälkar
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja
  • salt
  • 2 msk dragon, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad

Gör så här

Beamayo:

  1. Plocka dragon och persilja från stjälkarna och finhacka. Spar stjälkarna.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull med vinäger, vatten och dragon- och persiljestjälkar. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila och låt svalna.
  3. Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat och en rejäl nypa salt i en matberedare. Mixa och tillsätt samtidigt oljan sakta till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.

Kyckling:

  1. Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen

Grillad sallad:

  1. Ansa sparrisen och lägg i en form med cocktailtomater och potatis. Häll på olja, salt och svartpeppar, blanda försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.

Servering:

  1. Lägg de grillade grönsakerna på fyra tallrikar, toppa med ruccola och kycklingen och servera en klick beamayo vid sidan.
TIPS!
Fler tips!
Nachobricka med grillad kyckling och krämig jalapenosås

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer