Basilikakyckling i vin

Basilikakyckling i vin
Foto: TV4

Har du provat att koka kyckling? Servera köttet i sitt spad, utan någon som helst redd sås. Det här är riktig smalmat som har mycket och mustig smak. Den passar att serveras i djup tallrik med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling på 1 1/2 kg
  • 5 färska lökar
  • 5 späda morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 6 vitpepparkorn
  • salt
  • 1 knippa färsk basilika
  • 1 knippa persilja
  • 2 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Klyv kycklingen. Skrapa och skiva morötterna grovt, ansa löken och skala vitlöken. Hacka persiljan, ta vara på stjälkarna.
  2. Lägg kycklingen i en rejäl kastrull. Lägg i de hela vitlöksklyftorna, lagerbladet, pepparkornen, basilikan, persiljestjälkarna och 1 tsk salt. Häll på vinet och dessutom så mycket vatten att det täcker kycklingen. Koka upp och låt sjuda, kycklingen ska koka i ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 85°. 15–20 minuter före full tid lägger du i morot och lök.
  3. Ta upp kycklingen och grönsakerna och lägg i en värmd skål eller ett djupt uppläggningsfat. Sila över buljongen och strö över den hackade persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept