Fyllda köttbullar med parmaskinka

Fyllda köttbullar med parmaskinka
Foto: Barnens egen matskola

Fyllda köttbullar med parmaskinka

Av: Sturebyskolan i Enskede

Från: Barnens bästa köttbullar

17 ingredienser

30 min

Receptet kommer kommer från tävlingen Barnens egen matskola.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • 1 msk hackad
  • färsk basilika
  • 1 msk hackad
  • färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • olivolja

Fyllning

  • 1 grönt äpple
  • 1 röd paprika
  • olivolja
  • 1 dl fetaost, i tärningar
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 skivor lufttorkad skinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka vitlöken.
  3. Blanda köttfärs, ägg, vitlök, basilika, timjan, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skär äpplet och paprikan i 1/2 centimeter stora tärningar och fräs i olivolja i en panna i cirka 3–5 minuter. Ta av från värmen.
  5. Blanda fetaosten med äpplet och paprikan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela färsen i åtta lika stora bitar. Forma varje del till en boll och gör ett hål med fingret och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop färsen över hålet. Linda om en skiva lufttorkad skinka.
  7. Lägg bollarna på en smord ugnssäker form.
  8. Stek dem i övre delen av ugnen i 12–15 minuter. Serveras med tomatsalsa och klyftpotatis.