Köttfärs Africana

Köttfärs Africana
Foto: Ulf Huett

Detta är ett vinnarrecept från Ville, 4 år, familjen Lind i Ulricehamn. Lätt för barnen att gilla då man får plocka ihop det man själv vill stoppa i sig. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

Förslag på tillbehör
Cashewnötter, gurkbitar, banan, röd och gul paprika, nektarin, kokos, körsbärstomater - allt möjligt som barnen gilllar.

Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest


15 mars 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg köttfärs
  • smör att steka i
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Sås

  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl chilisås
  • 4-5 tsk curry

Serveras med

  • Quinoa, ris, pasta eller i tortillabröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg färsen i en smord, ugnssäker form.
  5. Vispa grädden så den blir tjock.
  6. Rör ner chilisås och curry.
  7. Bre ut grädden i ett jämt lager ovanpå köttfärsen.
  8. Gratinera i ugnen i 10–12 minuter, tills gräddtäcket blivit gyllenbrunt.
  9. Servera med valfria tillbehör och quinoa, ris, pasta – eller i tortillabröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept