Köttfärs Africana

Köttfärs Africana
Foto: Ulf Huett

Köttfärs Africana

Av: Anna Lind Lewin

8 ingredienser

Detta är ett vinnarrecept från Ville, 4 år, familjen Lind i Ulricehamn. Lätt för barnen att gilla då man får plocka ihop det man själv vill stoppa i sig. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

Förslag på tillbehör
Cashewnötter, gurkbitar, banan, röd och gul paprika, nektarin, kokos, körsbärstomater - allt möjligt som barnen gilllar.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs
  • smör, att steka i
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Sås

  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl chilisås
  • 4-5 tsk curry

Serveras med

  • quinoa, ris, pasta (eller i tortillabröd)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg färsen i en smord, ugnssäker form.
  5. Vispa grädden så den blir tjock.
  6. Rör ner chilisås och curry.
  7. Bre ut grädden i ett jämt lager ovanpå köttfärsen.
  8. Gratinera i ugnen i 10–12 minuter, tills gräddtäcket blivit gyllenbrunt.
  9. Servera med valfria tillbehör och quinoa, ris, pasta – eller i tortillabröd.