Baba au Rhum

Baba au Rhum
Foto: TV4

Traditionellt serveras baba med vispad crème fraîche eller grädde samt färsk eller inlagd frukt.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 4 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • rivet skal av 2 citroner
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g smör

Lag:

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1-2 msk rom

Du behöver också:

  • 10 st kransformar

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i bunke, sätt till mjölk, ägg, salt, socker och citronskal. Arbeta i mjölet med elvisp till en lös deg. Låt jäsa på varm plats cirka 45 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Rör smöret mjukt och arbeta in det i degen. Fördela degen i små smorda och mjölade kransformar. Grädda i 20 minuter. Ta ut kransarna och stjälp upp dem. Låt svalna och lägg sedan tillbaks i formarna.
  3. Koka upp socker och vatten till en simmig lag och häll i rom. Skeda lag över kransarna tills de är genomdränkta och låt dem stå kallt ett par timmar före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept