Bœuf Lyonnaise

Bœuf Lyonnaise
Foto: TV4

En gammal fin fransk husmanskosträtt. Utmärkt att laga om du har rester av oxstek eller annat kött. Pröva annars med färdigköpt grillad rostbiff.

29 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g grillad rostbiff
  • 500 g kokt potatis
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor som i sin tur delas i mindre bitar, skär potatisen i lika stora bitar. Skala och skär löken i strimlor. Bryn potatisen, ta upp den och håll den varm. Lägg i löken, låt den sakta steka utan att ta färg, den ska bara bli mjuk. Ta upp och håll varm.
  2. Bryn köttet hastigt, tillsätt potatisen och löken. Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda försiktigt. Stänk lite vinäger över, krydda med salt och peppar och strö över hackad persilja före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept