Auberginesauté med tomat och kapris

Auberginesauté med tomat och kapris
Foto: TV4

Tänk på att auberginen behöver ligga i salt i en timme, så att du planerar rätt. Du kan servera den här rätten varm eller kall med gott bröd till. Som huvudrätt passar den fint tillsammans med pasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g aubergine
  • 100 g squash
  • 12 stjälkar blekselleri
  • 1 gul lök
  • 250 g mogna tomater
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 1 msk kapris
  • lite olivolja
  • 50 g urkärnade svarta oliver
  • färska kryddörter

Gör så här

  1. Skiva auberginen, strö över salt och låt dra 1 timme. Grovhacka kryddörterna. Skiva squashen och skär bleksellerin i mindre bitar. Skiva den gula löken. Skär tomaterna i klyftor. Skölj av saltet från auberginen i kallt vatten. Torka skivorna på hushållspapper och stek dem lätt i olja.
  2. Fräs squash, bladselleri och lök i lite olja i en kastrull utan att de tar färg och låt dem sjuda under lock på låg värme i ca 10 minuter.
  3. Sätt till tomater, vinäger och ättika samt aubergineskivorna, kapris, oliver och kryddörterna och låt det hela koka ihop 4–5 minuter. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen vitpeppar. Garnera med färska kryddörter vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept