Aubergine och kycklingleverpanna

Aubergine och kycklingleverpanna
Foto: TV4

Aubergine och kycklinglever blir gott tillsammans med ris och paprika.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 300 g fryst kycklinglever
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 3 dl ris
  • 6 dl hönsbuljong från tärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 paprikor, skivade
  • 1 aubergine, skivad
  • 1 tsk mejram
  • salt och peppar
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Ta fram kycklinglevern ur frysen och låt den tina upp. Salta lätt på aubergineskivorna och låt dem dra 10 minuter. Torka dem torra.
  2. Fräs löken och vitlöken i lite matfet i en gryta. Lägg i riset och låt det fräsa med 5 minuter. Slå på buljongen och koka riset klart.
  3. Stek den halvtinade levern i matfettet så att den blir lätt rosa inuti. Krydda med salt, peppar och mejram. Ta upp.
  4. Fräs sen auberginen, paprikan och svampen i panna tills de har fått fin färg.
  5. Vänd ned allt i riset. Rör sedan ned tomatpurén och vänd runt. Smaka av blandningen och servera den het.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept