Ättiksströmming på knäckebröd

Ättiksströmming på knäckebröd
Foto: TV4

Inget hör väl sommaren till så mycket som nyfångad strömming. När du ätit dig mätt på nystekta flundror är det bara att lägga in resten, så får du härlig ättiksströmming att njuta på en knäckemacka.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • grovt rågmjöl
  • ströbröd
  • salt, vitpeppar
  • smör till stekning
  • Ättikslag:
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,25 rödlök
  • lite purjolök
  • några kryddpepparkorn
  • Till garnering:
  • nyskuren rödlök
  • nyskuren purjolök

Gör så här

  1. Vänd filéerna i ströbröd blandat med grovt rågmjöl. Krydda med salt och peppar. Stek strömmingen i smör 3-4 minuter per sida.
  2. Blanda samman ättika, socker och vatten till lagen. Koka upp med kryddpepparkornen och låt lagen svalna.
  3. Varva den nystekta strömmingen med den skivade löken och purjon. Täck och låt stå kallt över natten. Servera strömmingen kall på knäckebröd. Garnera med rödlök och purjo.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept