Asiatisk Ramensoppa med kyckling

30 m
4
Asiatisk Ramensoppa med kyckling
Foto: Filip Poon

Snabb, smal och lättlagad. Inte undra på om asiatiska rätter som denna nudelsoppa med kyckling och shiitakesvamp är på väg att bli ännu trendigare.

2 januari 2016
30 m
4

Du behöver

  • 3 l kyckling- eller vegetariskt buljong
  • 3 kycklingbröst, utan skinn, skivat
  • 2 msk ingefära, finstrimlad i stavar
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 100 g shiitake eller champinjon, tunt skivad
  • 4 msk soja
  • 500 g nudlar
  • 2 bok choi (isbergssallad funkar också)
  • 8 salladslök, strimlade
  • 1 msk sesamolja
  • rostade sesamfrön, till servering
  • koriander, till servering

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljong, kycklingbröst, ingefära och chili i en stor kastrull. Sänk värmen och låt det sjuda i ca 10 minuter.
  2. Koka upp, ha i svamp, soja, nudlar, bok choi, hälften av salladslöken och sesamolja, koka tills nudlarna är klara, ca 3-4 min.
  3. Häll upp i djupa skålar och strö på rostade sesamfrön, plockad koriander och skivad salladslök. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon