Asiatisk kycklingsallad

Asiatisk kycklingsallad

17 ingredienser

30 min

En färgsprakande, smakrik sallad toppad med grillade tunna kycklinginnerfiléer med smak av Asien.

Lönneberga tipsar!
Innerfilée kyckling asiatisk lönneberga produkt

Lönneberga tipsar!

Tunna filéer av kycklingbröst med asiatiska smaker.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Lönneberga innerfilé asiatisk BBQ (450g)

Sallad med rostat bovete

  • 2 romansallad
  • 1 förp snacksgurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • 1 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 dl bovete (alternativt rostade jordnötter)

Dressing

  • 0,5 dl limejuice (ca 2 lime)
  • 1 limefrukt, skalet av
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk fisksås
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Gör så här

Dressing:

  1. Mixa ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.

Sallad:

  1. Plocka mynta- och korianderbladen från stjälkarna, skiva chilin tunt. Ställ åt sidan. Skiva övriga grönsaker till salladen i önskad storlek och blanda i en skål.
  2. Rosta bovete i en torr stekpanna cirka 5 minuter, väljer du rostade jordnötter hackar du dem grovt.

Kyckling:

  1. Grilla innerfiléerna snabbt på hög värme.

Servering:

  1. Blanda ned dressingen i salladen precis innan servering och lägg på ett fat. Toppa med örter, bovete/jordnötter samt den nygrillade kycklingen.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Korean BBQ-bowl med sesammajo

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer