Asian egg fried rice

20 m
4
Asian egg fried rice
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 400 g extra fast tofu
  • 5 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 msk socker
  • 4 ägg
  • 6 dl kokt japanskt ris eller jasminris, kallt
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 0,5 huvud broccoli, bruten i små buketter
  • 1 morot, hackad
  • 3 salladslökar, skivade
  • 2 tsk ingefära, riven
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 2 dl gröna ärter
  • 2 tsk sesamolja
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Börja med att marinera tofun. Blanda 2 msk soja, 0,5 msk socker och 1 riven vitlöksklyfta. Tärna tofun och vänd runt i marinaden. Ställ åt sidan.
  2. Fräs hackad vitlök, broccoli och morot på hög värme i cirka 2 minuter i en wok eller stor stekpanna. Tillsätt ingefäran, chili, salladslök samt eventuellt lite mer olja och lägg ner riset och ärtorna i pannan. Stek i 2 minuter.
  3. Stek tofu på hög värme i en separat stekpanna till gyllene runtom.
  4. Vispa upp äggen. Flytta undan ris och grönsaker åt sidorna av woken/pannan så att det blir ett stort hål i mitten. Häll i de uppvispade äggen och låt steka där i ca 1 minut.
  5. Rör runt i ägget tills det börjar koagulera och blir krämigt. Blanda då ris och grönsaker med ägget.
  6. Häll på soja och sesamolja och rör runt så att allt ris får ta smak av dessa. Lägg i tofun och rör om. Strössla över sesamfrön och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept