Arraksdrömmar med nötmaräng och chokladströssel

45 m
10 kakor
Arraksdrömmar med nötmaräng och chokladströssel
Foto: TV4

Nötmarängbakelser med arrakskräm, chokladströssel och hackade hasselnötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

10 september 2015
Visa mer
45 m
10 kakor

Du behöver

Nötmarängbottnar

  • 130 g hasselnötter (2,5 dl)
  • 4 äggvitor
  • 150 g florsocker
  • smör

Arrakskräm

  • 200 g smör
  • 180 g florsocker (3 dl)
  • 12 g kakao (2 msk)
  • 2 msk arrak
  • 6 g vaniljpulver (2 tsk)
  • 1 äggula

Montering

  • hasselnötter, finhackade
  • chokladströssel

Gör så här

  1. Nötmarängbottnar
    Värm ugnen till 250 grader.
  2. Rosta hasselnötterna lätt i stekpannan. Torka av skalen. Mal eller mixa dem fint.
  3. Markera 20 cirklar på ett bakplåtspapper 5 cm i diameter. Smörj pappret.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa ner florsockret och vispa lite till. Vänd ner hasselnötterna.
  5. Spritsa smet i rundlarna och grädda dem i ca 10 min. Låt dem torka på plåten.
  6. Arrakskräm
    Rör smör och florsocker pösigt och vitt. Rör ner kakao, arrak och vanilj, blanda väl. Rör till sist ner äggulan.
  7. Montering
    Lägg ihop nötmarängbottnarna två och två med arrakskräm emellan. Bred arrakskräm runt om och rulla kanterna i hackade nötter. Strö rikligt med chokladströssel på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept