Angry chicken

Arg kyckling
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Angry chicken

14 ingredienser

20 m

En eldig kycklingrätt där den röda thailändska chilin ger en rejäl dos värme. Perfekt vardagsrätt i höstkylan! En portion innehåller 382 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 6.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingbröst, utan skinn och tärnade
  • 1 msk soja (reducerad och salt)
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 ägg (stort från frigående höns)
  • 2 msk solrosolja
  • 2 röda chilifrukter, tunt skivade (små)
  • 2 paprikor, urkärnade och skivade (1 röd och 1 grön)
  • 2 zucchini, skurna i stavar (medelstora)

Sås

  • 300 ml kycklingfond
  • 2 msk soja (reducerad och salt)
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk majsmjöl

Gör så här

  1. Vänd runt kycklingbitarna i en skål med soja.
  2. Vispa ihop majsmjöl och ägg i en separat skål till en smet.
  3. Hetta upp oljan i en wok.
  4. Doppa kycklingen i majssmeten och stek på hög värme i 4–5 minuter tills de är gyllene, knaprig och precis genomstekt. Luft upp kycklingen med en hålslev och ställ åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.
  5. Tillsätt chili och paprika i pannan och stek i 3–4 minuter innan du tillsätter alla ingredienser till såsen, utom majsmjölet. Sjud på hög värme i 5 minuter och blanda sedan 2–3 matskedar av såsen med resterande majsmaj i en kopp tills det är slätt. Tillsätt majsblandningen i pannan och låt bubbla tills såsen tjocknar.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt sjuda i 2–3 minuter tills kycklingen är kladdig och täckt. Servera i djupa skålar.
  7. Ånga under tiden zucchinibitarna i 2–3 minuter och fördela mellan de fyra skålarna. Servera!